חיפוש
  • Oded Yakovy

מכינים צ'ימיצ'ורי עם 'סבתא דליה'

מתכון שישדרג לכם את המנגל של יום העצמאות, את הטעמים בפיקניק בטבע, את הכריך לבית הספר ולעבודה, את הדג בתנור...וכן, גם אפשר סתם לנשנש אותו עם לחם טרי איכותי מעל השיש.

מה צריך?

  • חופן עלי פטרוזיליה

  • חופן עלי כוסברה

  • חופן בזיליקום

  • 3/4 כוס שמן של 'סבתא דליה'

  • פלפל אדום קטן

  • פלפל צ'ילי אדום - אנחנו שמנו יותר, אוהבים את זה חריף...

  • 4 שיני שום - אנחנו שמנו יותר, עניין של טעמים

  • חצי מלח, אפשר פחות

  • פלפל שחור גרוס

  • 2 כפיות מיץ לימון טרי. אנחנו שמנו קצת יותר

  • 3 כפות צנוברים קלויים

לעבודה:

  • מכניסים למעבד מזון את כל העלים, הפלפלים, שום, מלח, פלפל.

  • מפעילים את מעבד המזון בפולסים, עד שהכל נטחן, אבל לא הופך ל'דייסה'

  • מוסיפים את שמן הזית של סבתא דליה ואת הלימון

  • מעבדים את הכל עוד חצי דקה.

  • מוסיפים את הצנוברים ובכמה פולסים משלבים גם אותם בצ'ימיצ'ורי

  • טועמים וקדימה... לצנצנת ...

  • מכסים את הממרח בעוד קצת שמן זית, שהצ'ימצ'ורי יהיה מכוסה ועטוף בשמן הזית של סבתא דליה ויאלה... למקרר.

  • רצוי לתת לו לילה במקרר לפני שמחסלים אותו. מחזיק עד שבוע במקרר... אבל רוב הסיכויים שתסיימו אותו לפני כן ;-)

בתיאבון ובכיף



8 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול