מתכון לעוגיות מושלמות עם הריבות של סבתא דליה, לחג הכי פירותי שיש, ליד הקפה, התה או הסיידר החם. הכנה קלה לאירוח מושלם.

מה צריך?
ריבת תאנים של סבתא דליה
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
400 גרם קמח כוסמין
כוס אגוזי מלך טחונים גס
200 גרם אבקת סוכר
מתחילים...
לתוך מעבד המזון מכניסים את החמאה, ביצה, קמח, ואת ריבת התאנים של סבתא דליה.
מעבדים את כל החומרים עד שמתקבל בצק פירורי ואחיד.
מחברים את כל הפירורים ומגלגלים לכדור בצק אחד גדול.
מכניסים למקרר לכ 30 דקות.
מרדדים את הבצק למלבני ולעובי של כ 5 מ"מ
ממלאים בריבה לאורך המלבן
מפזרים את אגוזי המלך המפוררים גס.
מגלגלים פעם אחת את הבצק
מכינים כך מספר נקניקי בצק מגולגלים עם מילוי הריבה.
מכניסים להקפאה למינימום 30 דקות או יותר, לפי הנוחיות, תלוי בזמן ההגשה שלכם.
כשמוציאים מההקפאה פורסים את נקניקי הבצק לפרוסות בעובי של סנטימטר אחד.
חימום התנור ל 180 מעלות
מניחים על תבנית האפייה
אופים כ 15 דקות בלבד
ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר שהעוגיות מתקררות
לטעמים משובחים נוספים לעוגיות, ניתן להכין גם עם ריבות נוספות של סבתא דליה: ריבת שזיפים, ריבת חבושים או ריבת תפוחי עץ או ריבת תותי עץ
Comments