חיפוש
  • Oded Yakovy

על שום מה? קונפי שום בתנור!

גם אם אתם לא חובבי שום, רוב הסיכויים שלמעדן הזה אתם תתחברו ואם לא... אז אתם בהחלט יכולים לקבל כמה נקודות זכות בשדרוג שולחן המטעמים שלכם לאורחים ולמשפחה עם המעדן הקולינרי הזה. ההכנה היא גם סוג של ריפוי בעיסוק וגם בילוי מטבחי עם הילדים.

קונפי (בצרפתית: Confit) הוא מזון שבושל במשך זמן רב לצורך שימורו או לאכילתו המידיית ואם שמן הזית של סבתא דליה הוא חלק עיקרי במרכיבים... אז זכיתם.

מה צריך?

  • 10-15 ראשי שום ישראלי (לכמות שתיכנס לצנצנת של ליטר)

  • שמן זית של סבתא דליה

  • מלח גס

  • פלפל שחור

  • 2 גבעולי רוזמרין

  • 2 גבעולי טימין

  • 2 גבעולי מרווה

  • פלפל חריף או צ'ילי גרוס - לאוהבי החריפות הנוספת.

איך מכינים?

מפרקים ומקלפים את ראשי השום מניחים את השיניים בתבנית קטנה שמתאימה לתנור יוצקים שמן זית עד כיסוי מלא של שיני השום.

משלבים את הרוזמרין, הטימין, המרווה ואת הצ'ילי או הפלפל החריף.

מלח, פלפל

מערבבים קצת את כל תוכן התבנית

מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך כ 50 דקות (שימו לב שלא משחים יותר מדי, אם כן להוציא לפני...) מוציאים מהתנור מקררים מוזגים עם! השמן זית לצנצנת.

נשמר לאורך זמן.

בתיאבון

* לסבתא דליה ישנם מספר זני שמן זית, טעמים עדינים ועד חזקים יותר. בהכנת הקונפי שום מומלץ להשתמש בזנים החזקים יותר לארומה מושלמת.



3 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול