מתכון הבית שלנו לזיתים שחורים, עם שמן הזית של סבתא דליה. רוצים לדעת איך אנחנו עושים את זה?
המתכון שלנו לכבישת זיתים שחורים
מה צריך?
1 ק"ג זיתים שחורים
כ 1 ק"ג מלח (אפשר גם מלח גס)
שמן זית של סבתא דליה
כלים
מסננת גדולה
חיתול בד, או כל חולצה / גופיה עשויה מכותנה פשוטה
קערה גדולה
צלחת בקוטר הקערה
קופסאות שימורים
צנצנת (או שתיים) עם מכסה טוב
עם החיתול או חולצת הבד מרפדים את המסננת ומשאירים קצוות ארוכים מחוצה לה.
בתחתית המסננת מפזרים שכבה אחת של המלח.
מעליה מפזרים שכבה אחת של זיתים, כאשר דואגים שכל הזיתים באים במגע ישיר עם המלח.
ממשיכים הלאה שכבה שכבה
את השכבה האחרונה של הזיתי מכסים היטב במלח ודואגים שלא יצוץ לו זית אחד החוצה.
לאחר הכיסוי המלא, לוקחים את קצוות הבד וסוגרים, כך שיעטפו את כל הזיתים המונחים במסננת.
את כל הטוב הזה מניחים בתוך קערה גדולה יותר שאליה בעצם מטפטפים כל הנוזלים מהזיתים בתהליך.
על מנת לייעל את התהליך, יש להניח מעל כל הזיתים העטופים צלחת המתאימה לקוטר הקערה ומעליה מארגנים משקולת כגון קופסאות שימורים - כל זאת על מנת ליצור לחץ על הזיתים על מנת לסחוט את הנוזלים ביעילות רבה יותר.
עכשיו.... ממתינים...
כמה ?
כשלושה שבועות, אבל תלוי בבשלות הזיתים
במהלך ההמתנה אתם מוזמנים לנער את המסננת יחד עם הזיתים כל כמה ימים.
הרגע הגדול הגיע.... אחרי כשלושה שבועות, אתם מוזמנים לפתוח את הבד ולטעום....
הטעם החזק שאתם מרגישים כרגע, הוא תקין. לאורך הזמן הזיתים יאבדו מהמרירות שלהם והטעמים הטובים והנפלאים יתעדנו.
עכשיו אתם מוזמנים להוציא את הזיתים מהמלח, לשטוף אותה בזריזות.
חשוב לייבש אותם.
עכשיו העבירו את הזיתים היבשים
מעבירים לקערה ועוטפים אותם בשמן זית של סבתא דליה. יש להעביר אותם אל צנצנת אטומה וליהנות מהם בכל ארוחה וכנשנוש.
תהנו
Comentários